17 Mayıs 2018 Perşembe

G.DUFF: İSRAİLLİ SUİKASTÇILAR ŞU AN TÜRKİYE’DE, ERDOĞAN HEDEF






Gordon Duff (Veteran’s Today kıdemli editörü; dünyadaki en büyük özel istihbarat şirketlerinden birini yönetmekte olup dünyanın sayılı istihbarat uzmanlarından biri olarak kabul ediliyor)
Veteran’s Today, 15.5.2018

Tercüme: Zahide Tuba Kor

NOT: Lütfen kaynak göstermeden tercümenin bir kısmını veya tamamını kullanmayınız, alıntılamayınız, yayınlamayınız.

Blogda yer alan 750 küsur içeriğe http://ortadogugunlugu.blogspot.com.tr/2018/01/bu-blogda-neler-var.html linkinden toplu olarak ulaşabilirsiniz.

Dün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenmedik bir adım atarak, -görünüşte- 3000 kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan Gazzeli göstericilere saldırılardaki rolleri nedeniyle Amerikan ve İsrail büyükelçilerini kovdu.
Trump ve neocon menajerleri ile onların üstadı/akıl hocası Netanyahu arasında planlanan bir kumpasın arka plan hikâyesi var. Erdoğan bir kumpası daha açığa çıkardı ve ABD ile İsrail’i teşhis etti. Bildiklerimizi aşağıda özetleyeceğiz.
Erdoğan’ın suikasta uğramasıyla başlayacak bir darbe planlanmakta. Bunu planlayan İsrail; sözkonusu bilgiyi her yerden edindik, özellikle de Türk Ordusu içindeki bağlantılarımızdan.
Bu, Erdoğan’ın Amerikan ve İsrail büyükelçilerini kovmasından çok önce başladı.
Erdoğan’ın canına tak etti; 3000 kişi İsrail ordusunun ateşi altındayken Kushner ile İvanka’yı ağzı kulaklarına varan gülücüklerle gördüğünde dayanamayıp patladı.
Russia Today’den: “İsrail dışişleri bakanlığına göre, İsrail Türkiye konsolosuna Yahudi devletini terk etmesini söyledi. Bu adım Ankara’nın Gazze’deki şiddet yüzünden İsrail büyükelçisine Türkiye’yi terk etme emri vermesinin ardından geldi.”
Reuters’ın haberine göre, bakanlık sözcüsü, konsolosun resmen çağrılıp “bir süreliğine istişarelerde bulunmak üzere” Türkiye’ye dönmesinin söylendiğini bildirdi.
Bu adım, Türkiye’nin İsrail büyükelçisine ülkeyi terk etmesini bildirmesinin hemen ardından geldi. Bir Türk Dışişleri kaynağı dedi ki “İsrail büyükelçisine, İsrail’deki kendi elçimizi istişareler için geri çağırdığımız söylendi ve kendisinin de bir süreliğine ülkesine dönmesinin yerinde olacağı bildirildi.”
Haaretz gazetesine göre İsrail Büyükelçisi Eitan Naeh, salı günü Ankara’da Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Ekim 2015’ten beri bu görevdeydi.
Bu adım, pazartesi günü Türkiye’nin İsrail ve ABD’deki kendi büyükelçilerini şiddet olaylarıyla ilgili “istişareler için” geri çağırmasının ardından geldi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkesinin Filistin halkıyla dayanışma taahhüdünün altını yeniden çizerken İsrail birliklerinin göstericileri bastırmasını “soykırım” olarak niteledi ve İsrail’e “terrorist devlet” dedi.
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’dan da karşılık gelirken Türkiye cumhurbaşkanını “Hamas’ın baş destekçileri arasında olmakla” suçladı ve devam etti: “Terörizm ile katliamı kendisinin gayet iyi bildiğine hiç şüphe yok… Bize ahlakı vaaz etmemesini tavsiye ederim.”
Bunun üzerine Erdoğan da Netanyahu’nun “BM kararlarını ihlal ederek 60 küsur yıldır savunmasız bir halkın topraklarını işgal eden ırkçı apartheid devleti”nin lideri olduğunu belirten bir tweet attı.
Sadece İngilizler Erdoğan’ın yanında duruyor, ABD’den uzaklaştırarak. Türkiye’de sokaklarda, hükümette ve bölge çapında ABD aleyhtarlığı giderek artıyor.
Biz ayrıca Erdoğan’ın Suriye Cumhurbaşkanı Esed’e elini uzatmasını bekliyoruz; Türkiye ile Rusya’nın İdlib bölgesinin kurtarılmasına yardım için el ele vereceğine dair söylendiler var.
Nihayetinde, salt Hizbullah’tan ziyade İsrail hedef olacaktır; ama -İsrail’in baş destekçisi Suudi Arabistan’ın yanısıra Körfez’deki askeri müttefiklerinin kararlılığını da test edecek- bir kara savaşının içine doğru itilecektir.
Bölgeyi rahatsız eden şey, Moskova’da Zafer Gününde [9 Mayıs] Netanyahu’yu Putin’le birlikte kürsüde görmekti; adeta hakaret edercesine Netanyahu elini -sanki Devlet Başkanı Putin küçük bir çocukmuşçasına- sırtına koymuştu.
Yoksa Putin yeniden dirilen Rus askeri gücünün ellerinden yaşayacağı kaderi mi gösteriyordu? Bekleyip göreceğiz.
Erdoğan çağımızın en esrarengiz şahsiyetlerinden biri. NATO’nun iktisadi güç merkezi olan, son derece sanayileşmiş ve stratejik bir konumdaki Türkiye, ABD tarafından “sokağa düşmüş hayat kadını” muamelesi görüyor. ABD’nin Erdoğan’a karşı tertiplenen 2016’daki darbenin arkasında olduğu konusunda pek de bir soru işareti yok.
Şu an için net olan şu ki Erdoğan, ABD’nin gizli gizli Türkiye içinde Kürt merkezli bir terör örgütü kurup ona Amerikan silahlarına boğduğu görüşünde.
ABD, şimdilerde ilk önce Erdoğan’ı öldürmeden İran’a saldıramayacağına ve Putin’in de -Erdoğan kendi safında yer almadığı takdirde- Esed’e destekten çark edeceğine veya İran’a -Suud’a karşı ve hatta Suudi hava sahası içinde kullanıma müsait 4. ve 5. nesil savaş uçağı başta olmak üzere- daha fazla silah satmayı teklif etmekten geri duracağına inanıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder